HomeWritingGeld verdienen met een blog over geld anno 2024. Lees hier meer.

Geld verdienen met een blog over geld anno 2024. Lees hier meer.

Geld verdienen met een money blog in 2024: maar hoe?

Ook finance bloggers zijn creatievelingen en verdienen de spotlight. Ze schrijven dan misschien wel over finance/geld dus en misschien niet over kunst of creatieve dingen, maar het zijn en blijven wel schrijvers die creatief bezig zijn.

Finance/money blogging is hot en trending. Bloggen over geld, praten over geld: het kan anno 2024 allemaal. En Nee, het is niet meer raar om te praten over je loon en inkomen en wat je dus verdient. Mensen zijn nieuwsgierig en daar kan je dus je brood mee verdienen.

Wij hebben al een aantal websites besproken op Life of an Artist zoals de website van Renee Lamboo: Porterenee. Deze website krijgt inmiddels 1 miljoen unieke bezoekers per maand. Maar er zijn nog meer finance blogs. Ook bespreken we deze dames op ons nieuwe concept/nieuwe website: Carriere Tijd. Het concept voor de carrieretijgers, ondernemers en meer. Een trending concept voor en de toekomst.

Maar dan: hoe verdien je nou geld met een finance blog?

Hieronder 3 manieren om geld te verdienen met je finance blog:

1.Google Adsense

Je kan uiteraard geld verdienen met Google Adsense, maar onthoudt wel dat dit meestal geen vetpot is. Tenzij je 100.000 unieke bezoekers per maand hebt op je website, dan kan je er wel 400 tot 1000 euro uithalen (Het ligt vooral aan het topic van je blog) en dat is toch mooi meegenomen elke maand. Heb je 500.000 of meer unieke bezoekers per maand dan kan je er makkelijk een fulltime inkomen uithalen en dus makkelijk 2000/3000 euro met Adsense verdienen. Ga dus voor zoveel mogelijk bezoekers. Dat betekent adverteren op social media en Google, maar je ook richten op SEO marketing. Google AdSense is een platform dat adverteerders hun advertenties laat publiceren via verschillende kanalen waaronder de Google zoekmachine. Er zijn ook andere alternatieven voor Adsense. Hoe meer bezoekers je hebt hoe meer opties er zijn. Ik zou gaan voor Mediavine of voor Adthrive.

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing. De trend voor de toekomst. Het wordt al veel gebruikt, maar et is steeds meer trending. Affiliate marketing wordt steeds populairder en door veel bloggers en websites gebruikt. Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Affiliates (jij dus) zijn mensen die online actief bepaalde producten of diensten promoten van adverteerders. Dit is dus heel breed en kan in allerlei niches. Meestal dus via blogs, maar het kan ook prima werken via nieuwsbrieven of social media. De affiliate (you!) deelt dus informatie over diensten of producten op zijn website en verdient geld of commissie bij elk bezoek of aankoop. Je krijgt dus meestal een percentage over de verkoop. Een populaire manier van geld verdienen.

Onthoud; makkelijk is het niet. Het kost tijd en je moet de juiste producten aanraden.

3. gesponsorde content

Krijgt jou website aardig wat bezoekers? Denk dan aan meer dan 10.000 per maand (dat is toch wel vaak ongeveer het minimale voor samenwerkingen). Dan kan jij samenwerkingen met bedrijven aangaan. Je wordt benaderd door finance bedrijven. Jij schrijft een artikel over een bepaald product of over een bepaald bedrijf met een linkje erin naar dat product of bedrijf. In dat geval krijg je betaald voor een gesponsord artikel. Bij 10.000 of meer bezoekers kan je al gauw 150 tot 400 euro per artikel vragen. Het ligt ook aan jouw DA, Dr en trustflow. Maar er zijn ook bloggers die meer dan dat vragen. Jouw blog is uiteraard wel wat waard.

Last but not least: je kan ook cursussen verkopen. Op de website Porterenee verkopen ze een aantal interessante cursussen, waaronder de budget boodschappen cursus. Een goed idee!

Geld verdienen met je money blog in 2024? Genoeg opties dus! Succes!

 

 

 

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments