HomeInfluencersInstagram Influencer worden, maar hoe?

Instagram Influencer worden, maar hoe?

Vele artiesten zijn ook Instagram influencer. Ze hebben een enorm bereik en invloed op andere mensen. Kijk naar Monica Geuze, Boef, Anna Nooshin, Famke Louise, Nienke Plas en Ronnie Flex: multi/allround talenten en influencers met vele volgers op Instagram.

Wil jij ook een Instagram influencer worden? Lees dan gauw verder.

Om te beginnen de vraag: wat is een instagram influencer? (al zullen de meeste dit vast wel weten).

Een influencer is iemand die een groot aantal volgers heeft online (YouTube, Instagram, blog, etc.). Dit publiek luistert naar wat hij of zij zegt en neemt vaak over wat die persoon doet. Influencers gebruiken producten en diensten, waar hun volgers ook graag gebruik van willen maken. Een beautyvlogger zoals Nikkie de Jager geeft bijvoorbeeld tips en reviews van beauty producten en haar volgers/kijkers kopen dan ook deze producten. Hierbij moet je dus ook denken aan vlogster en Instagrammers Monica Geuze, Rianne de Meijer, Anna Nooshin, Boef, Ronnie Flex, Enzo Knol, Sterre de Koning en vele anderen.

Social media wordt gebruikt door bijna de helft van de wereldbevolking en ook dit neemt alleen maar toe. Influencers zijn dus enorm belangrijk om de gewenste doelgroep te bereiken. Vele influencers kunnen hier fulltime van leven. Influencers zijn actief in verschillende niches. Die niche bepaalt onder andere hoe groot een influencer kan worden. De meest voorkomende influencer niches zijn: mode/beauty, reizen/lifestyle, entertainment, sport, games etc.

Hoe word ik nou ook een influencer? En in dit geval een Instagram influencer?

Wanneer je influencer wilt worden zul je zelf een niche uit moeten kiezen waarop je je gaat focussen: dus beauty, mode, reizen etc, maar je kan ook wel wat niches combineren. Als influencer is het verstandig je te richten op een specifieke doelgroep. Zij zullen zich namelijk meer aangesproken voelen wanneer je daar specifiek content (foto’s) voor maakt.

De volgende stap om instagram influencer te worden is het inrichten van de social media, in dit geval dus je Instagram. Plaats met regelmaat passende content die aansluit op de doelgroep en die mensen interessant vinden.

Zorg voor mooie beelden of foto’s en vraag jezelf continu af, “waarom zou iemand uit de doelgroep mij willen volgen?’” Als je op die vraag een goed antwoord hebt, krijg je volgers. Om je een beetje te helpen is er een speciale cursus die je leert hoe je meer Instagram volgers krijgt en hoe jij een succesvolle Instagram volger wordt en uiteraard volhouden (waarschijnlijk wel enkele jaren). De aanhouder wint uiteindelijk. Heb geduld en hou vol. Succes komt natuurlijk niet aanwaaien. Nikkie de Jager vlogt bijvoorbeeld al 10 jaar en haar succes kwam ook niet vanzelf. Uiteindelijk wint de aanhouder.

Waarschijnlijk vraag je je vervolgens af hoe verdien ik nou geld als Instagram influencer?

Een bedrijf wilt een product verkopen en vraagt een influencer dit product te promoten via zijn of haar Instagram. De influencer promoot het product, krijgt daarvoor betaald en het bedrijf verkoopt hierdoor meer producten. Het is eigenlijk dus heel simpel.

Bedrijven zitten de laatste tijd letterlijk te springen om met meer influencers samen te werken. Influencers hebben namelijk zoals het woord al zegt, een invloed op hun volgers. Influencer marketing is momenteel erg populair.

Om die bedrijven te vinden kun je ze natuurlijk benaderen, maar hier zijn ook netwerken voor opgezet. Die maken het jou en de bedrijven beduidend makkelijker om elkaar te vinden. Tegenwoordig zijn er vele bedrijven die bemiddelen tussen influencer en bedrijven die hun product willen promoten, bedrijven zoals linkpizza en Join.marketing.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments