HomeWritingReisblogger worden in 2024. Maar hoe doe je dat?Kan dat nog wel?

Reisblogger worden in 2024. Maar hoe doe je dat?Kan dat nog wel?

Reisblogger worden in 2024. Heeft dat nog wel zin eigenlijk?

Jij wilt graag een reisblogger worden. Jij houdt van reizen, schrijven en fotograferen en natuurlijk genieten van al het moois in de wereld.

Hou je even vast, makkelijk wordt het niet.: er zijn al erg veel reisbloggers die al even bezig zijn dus zo makkelijk is het niet om er nog tussen te komen. Denk aan ikwilmeerreizen, de moderne nomaden, explorista, travelalut, reisjunk, whereshegoes.nl etc. Grote reisblogs die ook kunnen leven van hun blog en de wereld rondreizen. Maar dit succes en dit geluk is ze natuurlijk niet komen aanwaaien.

Maar ben jij het type doorzetter? Wil jij ergens echt voor gaan? Ik bedoel wij zijn ook ooit ergens begonnen en gaan toch lekker. Op naar die magische 100.000. Dat is toch wel het streven voor veel bloggers. Dat zal nog wel wat jaartjes duren, maar de aanhouder wint. Goed scoren in Google kost nou eenmaal tijd en artikelen schrijven natuurlijk ook.

Maar als wij het kunnen dan kan jij het ook!

Ben jij origineel, anders, heb je een goede pen en ben je goed met marketing?

Ten eerste: zorg voor een goede domeinnaam (als er nog wat te vinden valt, soms moet je toch echt kopen op websites voor een goede naam). Dan heb je hosting nodig. Wij vinden hostnet.nl een goede provider. Goed, betaalbaar en een goede service. Dan heb je een originele website nodig. Er zijn genoeg prima website developers en designers die je voor een mooi prijsje kunnen helpen. Wij kunnen er een aantal aanraden. Een mooie website/blog hoeft niet duur te zijn. Maar zorg wel voor wat originaliteit in blogland.

En dan: begin je met schrijven over jouw reizen, avonturen en geef tips en meer. Wij schrijven natuurlijk over andere dingen, maar in principe werkt bloggen hetzelfde. Zorg voor mooie foto’s en zorg natuurlijk ook voor social media. Misschien heb jij al een hele ban met volgers op bijvoorbeeld Instagram. Dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Adverteer op social media en denk natuurlijk aan goede SEO.

Dat zijn artikelen die scoren in Google, want het meeste zoekverkeer dat zoekt naar de leuke reisbloggers en reisavonturen komt via Google. Goed worden in SEO hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kan zelf een cursus volgen of je kan een marketing expert aannemen.

Reisblogger worden? Zo moeilijk is het niet, doorzettingsvermogen is wel vereist. Volhouden he!

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments