HomeInfluencersVerdiensten vlogger 2024. Benieuwd? Lees het hier.

Verdiensten vlogger 2024. Benieuwd? Lees het hier.

Verdiensten van een vlogger in 2024? Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Veel jongeren vragen zich af wat een vlogger verdient en dit is ook wel logisch, want vloggen is nu erg populair. Veel jongeren hebben hier hun fulltime baan van kunnen maken.

Een vlogger is iemand die persoonlijke video’s maakt waar dagelijks onderwerpen besproken worden. Je wordt als het ware meegenomen in het dagelijks leven van de persoon. Een van de grootste en bekende vloggers is Enzo Knol. Benieuwd wat hij nou precies verdient? Lees dit dan eens.

Maar dan, wat zijn de verdiensten van een van een vlogger in 2024?

Een vlogger heeft vaak niet zo’n hoog inkomen als de meeste denken. Er zijn in Nederland en België maar een klein percentage mensen die meer dan 1.000 euro per maand verdienen. Er wordt wel eens gezegd dat een vlogger ongeveer tussen de 1 en 4 euro per 1.000 views verdiend. Dat is dus wel erg weinig. Hier heb je dus echt veel views voor nodig.

Maar er zijn meer manieren om geld te verdienen met vloggen dan alleen aan de advertenties en met Google adsense. Je kunt dus geld verdienen als kijkers klikken op de advertenties die bij jouw video’s staan. Dit doe je door jouw YouTube-account te koppelen aan een AdSence acccount.

1.Sponsoren

Vloggers worden ook wel social influencers genoemd en kunnen een groot bereik hebben, denk aan vloggers zoals Monica Geuze, Mascha Feoktistova en Enzo Knol. Bedrijven vinden het vaak interessant om een gesponsorde video te laten maken door een vlogger. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel platformen die bemiddelen tussen vloggers en adverterdeers oftewel social influencers denk dan aan Join Marketing, Linkpizza, Juulr, Content Icons, onfluence, maar er zijn er nog veel meer.

2.Affiliate marketing

Dit is de meest ideale manier om geld te verdienen met vloggen. Jij maakt een eerlijke review over een product en promoot dit product met jouw promotielink in de beschrijving. Je krijgt een commissie van alle mensen die via jouw link het product kopen. Wij werken ook met affiliate marketing en verdienen hier enkele honderden euro’s mee per maand. Het werkt dus wel echt. Het werkt ook via bijvoorbeeld Instagram.

3.Merchandise.

Ben jij al een tijd bezig met Youtube en heb je een vaste fanbase en genoeg abbonees? Dan kan je denken aan je eigen merchandise, kleding of gadgets etc. Je verkoopt dus je eigen producten. Dit kan uiteraard ook een blogger doen.

Wie zijn die bekende vloggers in Nederland?

Wat dacht je van Nikkie Tutorials? De grootste en bekendste beauty vlogger, maar ook Kwebbelkop, StukTV, Jelly, Dylan Haegens, Monica geuze etc.

Verdiensten vlogger? In het begin geen vetpot, maar het kan dus aardig oplopen mocht je meer views en abonnees krijgen. Geef niet op en maak vooral leuke video’s en blijf promoten!

Hulp nodig met editten? Neem dan eens een kijkje op Fiverr of Upwork.

Bron: Google, Beeld: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments