HomeLifeSelflove: its so important. Hier enkele tips voor meer selflove.

Selflove: its so important. Hier enkele tips voor meer selflove.

Selflove: het is belangrijk. Ook voor artiesten en creatievelingen en mensen in de spotlights. Voor iedereen eigenlijk, niet alleen voor creatives. Iedereen heeft wel eens te maken met onzekerheid en twijfels aan zichzelf.

Het begint allemaal bij houden van jezelf. But sweetie, who is going to love you if you dont love yourself? Selflove blijft toch best moeilijk. We hebben onzekerheden en zijn vaak strenger voor onszelf dan voor anderen.

Een aantal tips om meer selflove te krijgen:

1.Zeg dat je van jezelf houdt

Ga voor de spiegel staan en zeg gewoon tegen jezelf: ik hou van mezelf. Ik ben trots op mezelf. Klinkt raar, maar het werkt wel. Durf jezelf aan te kijken en dit ook echt tegen jezelf te zeggen. Try it!

2. Accepteer jezelf volledig

Niemand is perfect. Imperfection is beauty. Accepteer jezelf zoals je bent. Zelfs je donkere en mindere kanten. Je kan daar altijd aan werken. Besef wel dat niemand perfect is.

3.Durf jezelf te zijn

Be yourself, cause you are worth more than a copy.

Doe het gewoon. Wees niet bang om wat anderen van je denken. Jezelf zijn is beter dan atijd met een masker oplopen. Open up. Dont be a fake Kardashian, maar laat de echte ik zien.

4. Zorg goed voor jezelf

Een gebrek aan zelfliefde vormt de oorzaak achter veel gezondheidsproblemen. Als je jezelf niet waardevol vindt, dan ben je minder snel geneigd om goed voor je lichaam te zorgen en voor je gezondheid.

Selflove zorgt ervoor dat je ook met love voor jezelf zorgt. Gezonde voeding, sporten etc. Selflove zorgt voor rust, beweging en goede dagelijkse verzorging.

Ga voor fruit ipv chips. Ga de natuur in en geniet van een wandeling.

5. Vraag aan familie en vrienden wat ze positief aan je vinden

Probeer meer positiviteit te benadrukken. Wat zijn jouw goede kanten. Wat zien ze in jou? Waarom zijn ze met jouw bevriend? Wat maakt jouw uniek? Complimenten doen een mens altijd goed. Kijk op slechte dagen naar deze positieve dingen.

6.Neem soms wat afstand van social media

Nogmaals: social media is fake. Het is niet de echte wereld. Bella Hadid liet het goed zien op de gram. Ze liet de echte ik zien. Al die mooie perfecte plaatjes: het is gewoon nep. Niemand is altijd gelukkig en happy. Neem soms afstand van de gram als je het gevoel hebt dat je jezelf steeds vergelijkt met anderen (en dus ook naar volgers en likes kijkt) en je zelfbeeld daarvan laat afhangen. De Kardashians voelen zich vaak goed door hun populariteit. Al die volgers en likes is een opvulling van leegte en van geen zelfliefde.

Je hebt dit niet nodig. Zelfliefde komt van binnen uit en krijg je niet door die paar extra likes.

Image: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments