HomeWritingWaarom zou je bloggen in 2024? Lees hier meer.

Waarom zou je bloggen in 2024? Lees hier meer.

2024: its almost there. We came back in december 2019 met Life of an Artist. Vlak voor de corona met een artiesten/creatievelingen magazine. Waar we ooit begonnen in het Engels in 2018. Zijn we toch terug gegaan over op het Nederlands. Klein beginnen, groot denken. Voor vele creatievelingen en artiesten een moeilijk jaar tijdens de corona in 2020 en 2021, Voor ons een goed jaar on the web.

Waarom zou je bloggen in 2024? Of waarom zou je nog een blog beginnen in 2024? Heeft het wel zin?

Bloggen kan een uitlaapklep zijn, een tijdsverdrijf, een hobby, maar anno bijna 2023 is een blog gewoon een manier om extra bezoekers te krijgen via Google voor bijvoorbeeld jouw webshop en bloggen is zelfs een beroep geworden. Met een blog kan je gewoon hartstikke veel geld verdienen (vaak wel met Engelse blogs), maar makkelijk is het niet om er nu nog tussen te komen. Jouw idee moet dan wel erg origineel en uniek zijn.

Benieuwd naar meer redenen om te bloggen in 2022? Lees dan gauw verder.

Enkele redenen waarom je zou bloggen:

1. Je wordt een betere schrijver of schrijfster

Ben jij een student journalistiek of doe je iets met communicatie en media?

Of wil jij in de toekomst iets met jouw schrijftalent doen? Je kan voor een dure schrijf cursus gaan, maar oefening baart kunst. Zo werkt dat ook met schrijven.

Begin een blog en oefen met jouw schrijf skills. Een blog dient tegenwoordig ook vaak als CV en kan je werk opleveren als schrijver of schrijfster. Een leuke bijbaan als blogger naast jouw studie? Juist, begin dan vandaag nog met bloggen en oefen met schrijven. Wij hebben bijvoorbeeld geen journalistieke opleiding gevolgd of iets met communicatie, maar toch zijn we behoorlijk druk met meerdere blogs. De teksten zijn niet altijd van de beste kwaliteit, maar agh daar gaat het niet altijd om.

2. Je wordt onthouden en krijgt bekendheid

Je kan anoniem bloggen, maar je kan ook op naam bloggen en zo krijg je dus bekendheid. Mensen onthouden je naam en zijn misschien wel nieuwsgierig naar je en willen meer van je weten.

Ben van Blogtrommel.com is een leuke Belg en heeft een bepaalde schrijfstijl. We bezoeken dit blog regelmatig en zijn elke keer weer geïnspireerd. Inmiddels heeft hij al meer dan 900 artikelen geschreven over bloggen. Hij is de expert op blog gebied.

Als je regelmatig leuke, interessante of waardevolle blogs publiceert, dan is de kans groot dat mensen terugkomen of dat ze zich bijvoorbeeld inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Ook bloggenenloggen.nl van Nicole Orriens is een handig blog voor startende bloggers. Wil jij echt gaan voor het grote publiek gaan? Dan moet je meer schrijven voor Google en je bezig houden met SEO. Op zoek gaan naar de juiste zoekwoorden en gericht schrijven voor Google (en jouw bezoekers). Focus je dus niet alleen op Google.

Maar het is ook leuk om een vast groepje lezers te hebben die elke keer weer terugkeren naar jouw blog, toch?

En wie weet wat die blog bekendheid jou verder oplevert op werk en sociaal gebied. Veel bloggers worden bijvoorbeeld ook uitgenodigd voor blog of pers events en leren zo weer andere mensen kennen en kunnen zo investeren in hun carrière. Het kan je netwerk dus ook vergroten. Leuke bloggers ontmoeten, altijd leuk toch?

3. Financiele vrijheid

Veel mensen beginnen met bloggen voor financiële vrijheid. Ze lezen succesverhalen van bloggers die een fulltime inkomen verdienen met hun blog of zelfs rijk zijn geworden met hun blog, maar zij weten vaak niet dat deze bloggers al jaren bezig zijn (soms zelfs wel 10 jaar zoals Serena Verbon van Beautylab en Cynthia Schultz). Als je door bloggen financieel vrij wilt worden, dan moet je echt een lange adem hebben. Dit kan jaren duren. Heb jij het geduld om elke week te schrijven voor een klein publiek en jarenlang niks er van terug te zien?

Als jij een echte volhouder en doorzetter bent dan kan het je zeker wel financiele vrijheid opleveren.

Ga voor een brede blog naam, blog over meerdere onderwerpen (dus niet alleen over bloggen, want het wordt wel steeds minder populair), schrijf regelmatig, werk aan SEO en social media en laat de bezoekers maar komen. Of begin gewoon meerdere niche blogs (bijvoorbeeld een money blog) en ga uiteindelijk voor diegene die het meeste oplevert. Probeer dingen uit. Benieuwd hoe je dan eigenlijk geld kan verdienen met een blog?Lees dit dan eens.

4.Je inspireert en helpt anderen

Financiële vrijheid is fijn, maar het is ook fijn om een bijdrage te leveren aan het leven van anderen (de reden waarom we ook in de zorg werken). Je doet namelijk iets voor een ander. Jouw blogs kunnen mensen helpen en anderen inspireren.

Sommige mensen zijn echt goede motivators en inspirators. 1 van de redenen waarom we Prince Ea elke dag wel even checken. Hij inspireert met zijn vlogs en social media. Maar met blogs kan je dit natuurlijk ook doen. Mensen niet alleen informeren door middel van informatie, maar aan het denken zetten.

Ben jij nou geïnspireerd door dit artikel en wil jij nu ook beginnen met een blog? Link dan vooral naar onze artikelen of website (Backlinks are always good for bloggers).

Waarom zou je bloggen in 2024? Omdat het je leven zeker kan verrijken en veel kan opleveren.

Hou vooral vol!

Bron: Google, Source image: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments