HomeInfluencersWat is nou eigenlijk echt een influencer? Lees gauw verder.

Wat is nou eigenlijk echt een influencer? Lees gauw verder.

Is een influencer iemand die veel volgers heeft en populair is? Of is een influencer iemand die mensen aan het denken zet en voor echte verandering zorgt? Iets om over na te denken en wij, Life of an Artist zetten mensen graag aan het denken.

Wat verstaat de maatschappij onder een influencer?

Influencers zijn vooral mensen die optimaal gebruik maken van ons internettijdperk. Ze hebben een grote aanwezigheid of eigenlijk volgers op platforms als Instagram, YouTube, TikTok en Snapchat. Op Instagram alleen al kan dit voor Nederlandse influencers variëren van duizenden tot honderdduizenden volgers. Voor internationale influencers loopt het aantal volgers op Instagram soms op tot in de miljoenen, maar ook een hoop Nederlandse influencers kunnen er wat van.

De volgers van de influencers krijgen een update over het leven van de influencer via social media. Een leuke foto van een lunch op Instagram, een filmpje over een verjaardag op Snapchat, een video over hun dag op YouTube. De volgers hebben daarom het gevoel dat ze deze mensen kennen. Dus als een influencer zegt dat een bepaald restaurant geweldig is of een lipstick van een bepaald merk de beste ooit is, dan geloven zijn of haar volgers dat. Op die manier verdienen influencers stiekem veel geld. Wil jij hier meer over weten? Lees dit artikel dan eens.

Maar trappen mensen/de volgers hier echt nog in? Is er niet een nieuw tijdperk op komst waarin mensen zelf bepalen wat leuk en hip is? en mensen voor zichzelf gaan denken? Wij willen mensen graag helpen voor zichzelf te laten nadenken. Be You, cause your worth more than just a copy!

Wie zijn de bekende influencers in Nederland?

In Nederland is anno 2020 onze bekendste en meest internationale influencer Nikkie Tutorials. Nikkie is bekend geworden door haar (Engelstalige) filmpjes over make-up aanbrengen. Ze heeft miljoenen volgers en is een succesvolle make-up artiest en Youtube ster.

Andere populaire influencers in 2020 in Nederland zijn onder andere: Anna Nooshin, Monica Geuze, Selma Omari en Negin Mirsalehi. Deze dames zijn ondertussen allemaal een merk en doen meer dan alleen hun social media bijhouden. Zo heeft bijvoorbeeld Anna Nooshin boeken uitgebracht, programma’s gepresenteerd en een collectie gemaakt voor Hunkemoller en is Selma een succesvolle zangeres.

Maar we kunnen ons de vraag stellen: wat is een influencer nou echt? Iets om over na te denken. Ons motto: Be You, cause you are worth more than a copy.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments